lördag 23 maj 2009

Ridtravarens Dagar 30-31 maj 2009

Den 30-31 maj arrangerar Svenska Ridtravarföreningen en av årets största evenemang för ridtravare på Plönninge Ridsportsanläggning!

Ridtravarens Dagar erbjuder:
* Exteriörbedömning och Löshoppningsbedömning på lördagen
* Dressyr och Hopptävlingar på söndagen.

I exteriörbedömningen bedöms hästens olika gångarter, anatomiska förutsättningar för ridning samt hästens helhetsintryck. Domare i denna klass är Kurt Larsson.

I löshoppningen kommer man bland annat att bedöma hästens hoppteknik, samarbetsvilja och galoppbenägenhet.

Hoppningen delas in i tre klasser där ryttarna väljer att hoppa 50, 70 eller 90 cm. De som placerar sig kommer att tilldelas fina priser och gåvor från sponsorer.

Även dressyren delas in i tre klasser motsvarande Svenska Ridsportsförbundets D, C och B-klasser.

Tävlingen är öppen för medlemmar i Svenska Ridtravarförbundet med häst, varm- eller kallblodig, som finns registrerad hos Svenska Travsportens Centralförbund. Medlemskap i Ridtravarförbundet kan lösas på plats och kostar 150 kr.
Anmälningstiden går ut 26 april så än finns tid för fler att anmäla sig.
Anmälan görs via mail till ridtravaren@live.se eller telefon.
Anmälningsavgiften om 100 kr betalas in till:
Svenska Ridtravarföreningen VG/Halland på bankgironummer 333-2699
innan anmälningstiden utgår. Startavgift om 50 kr betalas på plats.
Hästen ska vara vaccinerad för att få delta. Vaccinationsintyget visas upp i samband med anmälan på tävlingsdagen före urlastning av hästen.

Svenska Ridtravarförbundet finns till för de som har en varm- eller kallblodig travare som ridhäst. Förbundet bildades 2003 och hette då Svenska Ridtravarföreningen. Från och med 2008 har de möjliggjort anslutning av lokala klubbar och bytte då namn till Svenska Ridtravarförbundet. Förbundet är i dagsläget fristående från centralförbund (dvs trav- och ridsportförbund).

Syftet med förbundet är att skapa förutsättningar för en alternativ karriär för travhästen vid sidan av travbanan. De tror att sådana möjligheter på sikt kommer att höja travarens status som ridhäst och ge den utökade möjligheter till ett långt och bra hästliv då travaren är en mångsidig, lättlärd och träningsvillig häst som lämpar sig väl till de flesta riddiscipliner, men, som liksom alla hästraser behöver utbildning och träning som är anpassad för dess individuella behov.

Vägbeskrivning till Plönninge Ridanläggning:

Från Malmö:
Följ E6 mot Halmstad, sväng av avfart Kvibille, vid stoppskylt tag höger, kör ett par hundra meter och sväng av mot Harplinge/Haverdal til vänster precis efter en Husvagnsförsäljare. Kör ca 9 km och under dessa följer du hela tiden anvisningar Plönninge/Plönningegymnasiet och sedan Fjellagård

Från Göteborg:
Följ E6 mot Halmstad, sväng av avfart Kvibille, vid stoppskylt tag höger, kör 30-50 meter och sväng av mot Harplinge/Haverdal til vänster precis efter en Husvagnsförsäljare. Kör ca 9 km och under dessa följer du hela tiden anvisningar Plönninge/Plönningegymnasiet och sedan Fjellagård

Vill man komma till en liten enklare Ica butik tar du från E6 och körförbi husvagnsförsäljaren och skyltarna mot Harplinge/Haverdal och kör ytterligare 100 meter och tar av till höger mot Kvibille/Oskarström, kör någon km in i samhället så har du Kvibille gästgiveri, Ica, Pizzeri och frisör på höger sida

Inga kommentarer: