söndag 1 november 2015

Varmblodstravare + Nordsvensk brukshäst = American Miniture?



Jag hoppas verkligen att ingen tror på ATG´s, reklambyrån Åkestam Holsts och regissören Felix Herngrens och hans crews ord: "Vinnie föddes på en bondgård i småländska Vinnåker som det lite udda resultatet av en romans mellan ett framgångsrikt travsto och en nordsvensk arbetshäst. Vinnies mamma försvann när han var liten. Hon var ju en tävlingshäst som skulle tillbaka till travbanorna. Pappan tog det hårt" dvs att om mamma är varmblodstravare och pappa är nordsvensk brukshäst så kan det komma ut en amerikansk miniatyrhäst.



Sök hästjobbet att sköta och träna lille Vinnie (som älskar Victory Tilly) på Stig H Johannssons gård i Upplands Väsby (samtidigt står det på hemsidan att han mest hänger i de småländska travbanorna). Krav: minst 22 år och körkort och självklart stort hästintresse! Visserligen gillar jag filmen om att få jobba med Vinnie bättre än hemsidan som bara har låtsashistorier. De hänvisar till hemsidan om Vinnie men där står inget om att söka jobbet! Kanske var även det påhittat... "När ATG sökte en skötare till honom blev det en jätterespons trots att det krävdes tunga meriter för att ha en chans att komma till intervju. Snart får vi veta vem som fick drömjobbet."

Ja det är inte första gången som jag tycker att ATG´s reklamfilmer är ologiska... Att göra reklam för trav med galopperande hästar? Filmen är galopperande... Och har väldigt lite med trav att göra... När det kommer TRAVhästar i reklam för trav!?

Inga kommentarer: